iPhone X – erilainen edeltäjiinsä verrattuna

Applelta ollaan jo pitkään odotettu uuden iPhone X:n julkaisua ja vihdoin se tapahtui. Esittelyssä nostettiin korokkeelle aivan uudenlainen älypuhelin, joka on monellakin tapaa hyvin erilainen laite verrattuna edeltäjiinsä. Moni kutsuukin iPhone X:ää, jota kansankielellä tullaan varmaankin iPhone Kympiksi kutsumaan, ensimmäiseksi aidosti suunnittelultaan erilaiseksi sitten vuonna 2015 julkaistun iPhone 6:n.

iPhone X on uuden sukupolven laite!

Puhelin täynnä upeita ominaisuuksia

iPhone X tarjoaa monia sellaisia ominaisuuksia, joita iPhonessa ei aiemmin olla nähty, vaikka jotkut niistä ovatkin jo ennestään tuttuja muiden puhelinvalmistajien tuotteista. Tämä puhelin on ruostumattomasta teräksestä valmistettu ja ulkoasultaan piristävän uudenlainen ja pelkistetty, joka ihastutti monia heti ensinäkemällä. Sen ruutu on 5.8-tuumainen ja reunuksia on tuskin nimeksikään. Muista Applen puhelimista tuttu kotinäppäin loistaa poissaolollaan, eikä sitä luvata olevan myöskään tulevissa puhelimissa. Suuri ruutu vastajulkaistussa iPhone X:ssä tarvitsee oman tilansa, joten kotinäppäimen poissaoloon on syytä totutella. Vanhan kotinapin painamisen sijaan puhelimen käyttäjän tarvitsee vastedes vain pyyhkäistä puhelimen ruutua ylhäältä alas, jolloin hän siirtyy puhelimen etusivulle.

Kasvojentunnistusta ja persoonallisia emojeita

Lisäksi tästä uudesta ja hehkutetusta älypuhelimesta löytyy kasvojentunnistusominaisuus ja persoonallisia animoji-hymiöitä, joten puhelin on huomattavasti personoidumpi kokonaisuus kuin muut versiot. Kun mobiilimarkkinoilla kysyntää on ollut juurikin henkilökohtaisemmalta tuntuville laitteille, ovat nämä uudet lisäykset varmasti toivottuja. Ominaisuus, joka saattaa kuitenkin osoittautua tämän puhelimen kohdalla jopa kaikkein mielenkiintoisimmaksi, on sen tarjoama mahdollisuus langattomaan lataamiseen.

Langaton lataaminen on arvaamattomassa arvossa tulevaisuudessa sitä mukaa kun sitä tukevia laitteita ilmestyy markkinoille. Mikään ei ole kätevämpää kuin se, ettei enää tarvitse huolehtia siitä, onko sattunut muistamaan ottaa mukaan puhelimen laturin tai siitä, mistä mahtaisi löytyä lähin latauspiste. Minne tahansa kulkeekaan, voi puhelimen tätä ominaisuutta hyödyntämällä asettaa pöydälle ja ladata se täyteen. Sitä ei tarvitse kytkeä kiinni mihinkään, vaan puhelin hakee tarvitsemansa virran ilmasta.

Älypuhelinten tulevaisuus

iPhone X:ää kutsuttiin julkaisutilaisuudessa älypuhelinten tulevaisuudeksi, mutta aivan näin yksiselitteinen asia tuskin on. Elektroniikkamarkkinoilla käydään jatkuvasti armotonta kilpailua kuluttajien suosiosta ja älypuhelimia ja niiden ominaisuuksia kehitetään kiivaaseen tahtiin. iPhonella on selkeä ja vankka asema älypuhelinmarkkinoilla, mutta Samsungilla on varmasti omat suunnitelmansa. LG on ihastuttanut teknologiasta innostuneita monilla laitteillaan ja nähtäväksi jää, osallistuuko se myös älypuhelinkilpaan aiempaa suuremmalla volyymilla.