Ovikellokamera on näppärä!

Nouseeko sykkeesi joka kerta kun oman kodin ovikello soi yhtäkkiä täysin odottamatta? Vaikka monessa muussa maassa on tapana vierailla puolin ja toisin kutsumattakin, ei se Suomessa ole ollut käytäntö pitkään aikaan. Useimmiten moni odottaa, että vieraat ilmoittavat tulostaan hyvissä ajoin, jotta heidän saapumiseen ehtii valmistautua.

ovikellokamera mullistaa kotioven avaamisen!

Ovisilmä vol 2.0

Toisinaan saattaa kuitenkin käydä niin, että ovikelloa pimpottaa oven takana joku, eikä hänen henkilöllisyydestään ole harmainta aavistusta. Etenkin monet älypuhelinten äärellä varttuneet nuoret kokevat epämukavaksi sen, ettei oven taakse pysty näkemään, kuka siellä oikein odottaa. Olemme niin tottuneita tekstailemaan saapumisestamme etukäteen, että tuntuu hyvin erikoiselta, mikäli joku yksinkertaisesti pelmahtaa paikalle ilman sen kummempaa ilmoittelua. Vaikka etenkin monessa kerrostaloasunnossa saattaakin olla ovisilmä ovessa, ei tämä siltikään ole mikään itsestäänselvyys. Sitä paitsi usein ovisilmälle asti päästyään on oven toisella puolella oleva henkilökin jo kuullut asunnon sisällä liikuttavan.

Älypuhelimista on nyt iloa aivan uudella tavalla, sillä niitä voi nyt käyttää yhdessä älyovikellon kanssa! Markkinoille on ilmestynyt useita eri vaihtoehtoja tällaisten älykkäiden ovikellojen suhteen, jotka ovat yhteydessä älypuhelimeen sovelluksen kautta. Ovikelloon asennetun kamerakuvan kautta aktivoituu kuva myös puhelimen sovellukseen, joten näppärästi sohvalta käsin voi tarkistaa puhelimesta, kuka oven takana oikein odottaa. Joissain markkinoilla tarjottavissa vaihtoehdoissa ovikelloon on integroitu myös mikrofoni ja kaiutin, joten vieraan kanssa on mahdollista kommunikoida puhumallakin. Joissain versioissa on myös liiketunnistin, joka videoi kaiken epäilyttävän toiminnan kodin ympäristössä.

Ovikellon pimputus ei enää ole epämiellyttävää

Tämä on todella näppärä mahdollisuus myös siksi, että sovellusta voi käyttää silloinkin kun ei satu olemaan kotona. Tällöin kukaan kotiovella piipahtava vieras ei jää huomaamatta, vaan kaikenlaisilla asioilla olevat kotiovella pyörähtävät henkilöt tulevat merkillepannuiksi. Jos vaikkapa sattuu olemaan kylpylälomalla toisessa kaupungissa tai jopa ulkomaanreissulla, voi puhelimen kautta olla yhteydessä omalla kotiovella odottavaan ihmiseen reaaliajassa.

Jos siis ovikellon pimputus tuntuu epämiellyttävältä, voi tästä tuotekategoriasta olla paljonkin iloa. Nykyteknologia mahdollistaa yhtä sun toista ja tämä elektroniikkakeksintö vaikuttaa kuin luodulta suomalaiseen, enimmäkseen omissa oloiss viihtyvään ja oman reviirin tarkasti tuntevaan mielenlaatuun.