Ikkunoilla aurinkoenergiaa

Oletko jo kuullut ikkunoista, jotka muuttavat auringonvalon aurinkoenergiaksi? eskimo2040.com esittelee ne nyt sinulle! Physee-niminen teknologia-alan startup-yritys tekee lujasti töitä saavuttaakseen päämääränsä: suunnitella nykyaikaisia rakennuksia, joiden energiankulutus on mahdollisimman pieni. Physeen merkittävimpiin urakoihin kuuluu hollantilaisen Rabobank-pankin pääkonttori, johon on nyt rakennettu maailman ensimmäinen kaupalliseen tarkoitukseen käytetty rakennus, jossa on läpinäkyvät aurinkoenergiaa hyödyntävät ikkunat.

Apua energiankulutukseen

aurinkoenergiaa ikkunoista!Kyseessä on mullistava keksintö, jolla on huikeasti potentiaalia tulevaisuudessa hiilijalanjäljen pienentämisessä. Etenkin suuret rakennukset kuluttavat valtavasti energiaa, joten kaikenlaiset teknologiset keksinnöt energiankulutuksen hillitsemiseksi ovat nykyään todella kysyttyjä. Alankomaissa monet muutkin rakennukset ovat ilmoittaneet kiinnostuksensa tätä aurinkovoimateknologiaa kohtaan, sillä pidemmän päälle sijoituksen korkea hinta alkuvaiheessa tulee kuitattua aurinkovoimasta kertyneillä säästöillä. Tätä keksintöä pyritäänkin jatkossa soveltamaan mahdollisimman näyttävissä ja näkyvissä rakennusprojekteissa, jotta se saisi maksiminäkyvyyden maailmalla ja sitä kautta jalansijaa ja tunnettuvuutta markkinoilla.

Asennus ja toimintamekanismit

Näissä uusissa ikkunoissa aurinkokennot on asennettu ikkunan reunoille tietyssä kulmassa siten, että ikkunat pystyvät käyttämään hyödykseen auringonvalon mahdollisimman tehokkaasti ja muuntamaan sen samantien sähköksi. Physee on jo nyt alallaan varsinainen pioneeri, mutta se ei jää lepäämään laakereilleen, vaan tähystelee eteenpäin. Esimerkiksi aurinkoenergiaa tuottavista ikkunoista on tekeillä jo seuraava versio, joka peräti kolminkertaistaa nykyisten ikkunoiden tehokkuuden. Lisäksi nykyisiin ikkunoihin verrattuna uusien ikkunoiden lasipinta on valmistettu erityisestä materiaalista, joka muuttaa siihen heijastuvan valon infrapunavaloa muistuttaviksi säteiksi, jotka puolestaan siirtyvät ikkunan reunuksiin upotettuihin aurinkokennoihin.

Lienee sanomattakin selvää, että mahdollisuudet, joita tämä teknologia tuo tullessaan, ovat valtavat. Jo nyt hollantilaisen pankin ikkunoista löytyy kolmenkymmenen neliömetrin edestä näitä uudenlaisia ikkunoita ja pankin työntekijöille tarjoutuu mahdollisuus esimerkiksi ladata älypuhelimiaan ikkunoista kerättävällä virralla. Ikkunan yhteyteen on asennettu USB-portteja, joihin kännykän saa näppärästi kytkettyä latautumaan työpäivän ajaksi. Tämä jos mikä on todellista ekoenergiaa! Nyt kun maailma on vihdoin herännyt tai ainakin heräämässä ilmastonmuutoksen todellisiin uhkiin, ovat tämänkaltaiset keksinnöt kultaakin arvokkaampia. Yritykset ovat enenevässä määrin osoittaneet haluavansa kantaa vastuuta ja maiden hallitukset ovat samassa veneessä. Tämä on yksi syy sille, miksi PowerWindowsin kaltaiset ekologiset teknologia-alan keksinnöt ovat sijoittajien silmissä äärettömän puoleensavetäviä kohteita.